onsdag 30. juni 2010

Fantastisk værmelding

Her på Mallorca er været upåklagelig, og varmere blir det til helgen. Det blir liksom bare late dager i som man bruker til bading i Middelhavet. Jeg elsker å bade i sjøen når temperaturene er som nå, basseng blir nesten litt kjedelig framfor en svømmetur i salt salt vann.

Har ikke daglig tilgang til internett, ikke trenger jeg det heller. Skulle gjerne lagt inn et bilde, men har ingen. Vi har ikke fotografert mye, vi tar rett og slett ikke med oss kamera. Kun de pengene vi trenger og loffer ned på stranden etter en lat formiddag med lang frokost på balkongen, litt lesing og den gode samtale. Mer trenger vi ikke foreløbig. Vi samler krefter og lader batterier.

Katta har forresten vært hos dyrelegen og fått rompa si barbert. Skal si han er fin på det den karen. Han ser nok litt rar ut, jeg vet jo ikke, det var mine snille foreldre og flotte kattepassere som dro dit med ham.

Ellers leser jeg Committed av Elisabeth Gilbert. Gilberts verker er en fantastisk blanding av gjennomtenkt humor og intellekt. Boken burde vært obligatorisk for alle som planlegger ekteskap, og de som allerede befinner seg i dette skapet. Jeg elsker den.

torsdag 24. juni 2010

pelsklumper til besvær

Katta mi har alltid vært veldig flink til å stelle pelsen sin, han har i løpet av sine 16 (snart 17 år) aldri hatt klumper, før nå. Selv jeg er nå er nødt til å innrømme at han trekker på årene, det er ingen leken ungkatt som holder hus med meg, men en eldre, klok og vis liten herremann. Det fine med den lille pelsdotten er at han bare blir vakrere og vakrere for hver dag som går. I takt med at han blir vakrere blir han også desverre stivere og stølere, og nå når han ikke til overalt når han skal stelle silkepelsen sin. Han får store klumper der hvor han ikke kommer til, og en av disse er nå så kompakt og vanskelig å klippe at pelsdotten rett og slett må til dyredoktoren.

Litt stress akkurat nå, ettersom vi skulle starte avgårde tidlig til Tromsø i morgen. Hadde ikke lyst å belaste kattepasserne med tur til Dr. Dyregod. Får håpe det ordner seg.

Er for øvrig usikker på om der er trådløst nett på hotellet. Det er mulig det blir 2 uker bloggefri på meg.Tiden vil vise.

tirsdag 22. juni 2010

Harrytur

Roen har endlig senket seg i mitt lille hjem på Høyden. Jeg er absolutt ikke vant til ikke å ha noe å gjøre på ettermiddagene, i går var første ettermiddag/dag på lenge jeg faktisk ikke hadde jobb liggende, det ble egentlig ikke gjort mye fornuftig, men det er jo nettopp det jeg har gledet meg til i noe som føles som evinnelige tider, å ikke måtte gjøre fornuftige ting.

Det har seg likevel sånn at jeg siden den spede begynnelse av mitt liv viste potensialet til å være et fornuftsmenneske. Min avdøde bestemor ville kunne bekreftet dette, om hun enda hadde levd, med en historie om da hun sendte med på handletur alene som treåring. Uten handlelapp. Jeg kom ikke hjem med det hun hadde bestilt, men faktisk med noe som var enda viktigere, og som vi også trengte. Dopapir framfor nye "kopptuer" (som vi sier her i finnmark, det er oppvaskklut på vanlig norsk). Nå skal derimot fornuftsmennesket legges bort for en periode. Jeg skal bare slappe av, kose meg og gjøre akkurat det som faller meg inn i øyeblikket. Jeg skal nemlig på harrytur.

Med harrytur mener jeg ikke sånn svipptur over grensa for å handle billig bacon. Jeg skal reise charter til Mallorca. Jeg pakker kofferten og kaster meg ut på en sånn tur som de hippe og eventyrlystne backpackerne skyr som pesten, og som pensjonistene jubler over. Vi har til og med bestil transport til hotellet, slik at vi følger saueflokken helt fram til døren. Det er noe som heter alt til sin tid, og akkurat nå passer det meg faktisk utmerket. Jeg utslitt etter vinteren og vårens strabaser, og gleder med til å sitte på balkongen i godt selskap og en god flaske vin. Jeg gleder meg til å lese bok på stranden, og å trø i butikker i Palma. Jeg gleder meg til å sove til jeg våkner av meg selv (forhåpentligvis i nitiden en gang, morgenstund har gull i munn) og å spise gode frokoster på balkongen med havutsikt. Det vil se omtrent slik ut. (Bortsett fra at jeg ikke er blond med permanentkrøller, og handymannen har veldig langt fra svart hår)



Vi gleder oss til å dorme oss på stranden, der skal vi lese bøker, sole oss og holde faen med hverandre dersom en av oss sovner i solsteken. (Hvis noen ser handymannen kommer solbrun hjem med "made in Taiwan" skrevet i blek hudfarge på brystet vet dere hva som har skjedd. Da har han sovnet mens jeg har hatt det litt for gøy med sunblocken.)


Begge bilder er lånt fra hjemmesidene til Apollo.

Jeg vurderer for øvrig bloggefri i ferien. Har ikke helt bestemt meg enda.

lørdag 12. juni 2010

Fotballkamp med handymannen

Jeg har nettopp sett fotballkamp sammen med handymannen. Det er VM, England spilte mot USA, en kamp jeg selv ønsket å se, til tross for at jeg ikke er spesielt interessert i fotball. Jeg er, derimot, interessert i England, og kapteinen Stephen Gerrard er min kjærlighet fra mine unge dager som student i England, med Liverpoolkamper på storskjerm inne på stampuben Punch & Judy.

Så ser man da fotball med en mann. Grillmat til middag, fotballkamp og øl til dessert. Det er avslappende og tidvis spennende. Kampen ender skuffende med uavgjort, min kjærlighet scorer tidlig i kampen, men en stygg keepertabbe slipper inn et mål fra amerikanerne. Etter sine tilmålte minutter er kampen ferdig. Det er da det hele begynner på andre siden av bordet. Analyser av kampen, utgreininger og forklaringer og kritikk. Av spillere. Av trenere. Av fandens oldemor. Så kommer mitt spørsmål.

Hvorfor kan ikke bare menn innfinne seg med at kampen er over? Hvorfor denne uendelige diskusjonen i ettertid? Jeg har vist enda veldig mye å lære når det gjelder menn.... :-)

tirsdag 8. juni 2010

Bestemors kommode

Jeg har tidligere blogget om bestemors kommode. Den lille, kanskje ikke så vakre, skeive og skakke kommoden som mamma og pappa berget ut av et brannskadet hus. Bestefar var selvfølgelig tilstede og gav sitt samtykke, han hadde ikke bruk for den mer. Etter mange år i mine foreldres bestittelse klarte sleske og slue lille meg å lure den til meg. Ikke på grunn av dens skjønnhet, men på grunn av dens potensiale.



Jeg synes den ble skikkelig fin..., ok, litt vanskelig å se hvordan den egentlig så ut på det antikke bildet, men det finner man fort ut om man trykker her.

Handymannen har malt kommoden i eggehvit på fritiden sin. For øvrig prøver han å lære meg om begrepet fritid, noe som i grunnen høres gøyalt ut. Jeg tror jeg skal begynne med det om et par ukers tid. Nye knotter er kjøpt hos Trines Smågodt på Nissensenteret. Foreløbig skal kommoden inn på soverommet, da jeg ikke har plass noen andre steder, og trenger et nattbord, men en gang i framtiden ser jeg for meg at den utgjør en del av et vakkert tablå. Man kan jo drømme om ikke annet.

mandag 7. juni 2010

I morgen braker det løs

I morgen braker det løs, vi har engelsktentamen på 9 trinn. Da kommer det inn 50 stiler som skal rettes på ei maratonuke. Jeg skal sette ny rekord, det er jeg sikker på. Den største hindringen på veien er nemlig at jeg ikke får benyttet meg av helgen, slik seg hør og bør i disse avslutningtider, jeg skal nemlig på overnattingstur til Skaidi med en hel bråte tenåringer. Joda, ønsk meg lykke til. Jeg har blitt forespeilet å måtte sove i stabburet, ikke fordi de mente jeg trengte fred, ro og privatliv, men heller fordi at de skal kunne snakke om ungdomsting hele natten gjennom. Dere vet, sånne ting jeg er blitt altfor gammel til å forstå.

Vi drar til Skaidi på fredag, og en av guttene lurte på om de hadde lov til å dra å handle på Statoil. Dust som jeg er svarte jeg at det synes jeg er unødvendig, vi skal overnatte en natt og kan handle inn det vi trenger på den litt billigere kjeden Rema 1000 før vi drar. Joda, jeg er tydeligvis den kjipeste læreren i vår eksistens, for hva kan da være mer spennende enn shopping på en bensinstasjon. Av og til lurer jeg på hvorfor jeg i det hele tatt har brukt så mye tid på å få til denne overnattingsturen når halve klassen likevel hadde vært mer fornøyd med en kveldstur til Esso.

Det er forskjell på gutter og jenter i tenårene. Det kan man bare ikke stikke under en stol. Kanskje er det derfor elevene selv har planlagt guttehytte og jentehytte. Vi skal overnatte på to hytter. Jenter planlegger mat, gutter planlegger store sekker med godteri. Samtidig er jeg helt sikker på at når vi først er der, og fyrer i grillen, vil nok guttene være like sultne på grillskiver og burgere jentene. Og når kveldsroen i utgangspunktet burde senke seg, så ligger vel jentene å kniser mens de snakker om gutter og tygger sjokolade og potetgull.

Jeg må innrømme at jeg ikke har mye erfaring med overnattingsturer, men planen min er i utgangspunktet å rette tentamener på natten. Det gjelder å bruke tiden fornuftig, men jeg regner med det er en meget trøtt og sliten lærer som følger elevene til bussen dagen etter. Selv tar jeg inn på hytta til Hammerfest Energi, hvor handymannen venter meg med mat og en ikke minst en varm seng. For DA skal jeg sove.

lørdag 5. juni 2010

Jeg gjør ikke så mye...

Jeg gjør ikke så mye annet enn å jobbe akkurat nå. Er i rettemodus for tiden og blir nok her et par uker enda. Sykt mye å gjøre fram mot sommerferien. Mange av elevene tror nok at det er de som gleder seg mest til sommerferien, det tror ikke jeg. Jeg tror vi lærerne gleder oss til å slippe å jobbe hver ettermiddag og hver helg.

Ut over det planlegger jeg diverse prosjekter i heimen:
  • To vegger i stua skal males. Her skal det lages en ny hylle, den skal males i riktig farge, og noen nye tekstiler må til.
  • Loftet skal ryddes og tømmes.
  • Mangler noen lister på kjøkkenet og i gangen. Dette må fikses.
  • Boden må ha nytt gulv, og helst nye vegger også.
  • Veranda må beises.
Dermed har jeg noe å se fram til når jeg går på sommerferie. Det første jeg kommer til å bruke penger på når feriepengene tikker inn er maling til stueveggene. Når alt dette er sagt, kanskje ligger flat ut når ferien endelig kommer, kanskje jeg må hente meg inn i noen dager, men i teorien skal det flikkes litt på hulen min, for jeg kikker ganske mye på boligannonser på finn.no for tiden. Kanskje på tide med noe større? Vi får se hva som skjer, den store drømmen er eget arbeidsrom. Et lyst fint rom hvor jeg kan brette ut jobben på en stor bordplate, godt med lys, flotte hyller til bøkene og kanskje til og med plass til et eget bord til symaskinen. Jaaaa. Det er jo lov å ønske, er det ikke?